AKTUELLT I KORRFABRIKEN 2008

2006    2007    2008    2009    2010    2011    2012    2013    2014    


29 DECEMBER 2008

Avslutar året i Sápmi, föredrar en vit jul framför en grå. På Korrfabriken har vi fullt upp, bland annat med att korrekturläsa en hyllningsskrift, det första magasinet i en planerad serie – I love Kiruna – uppdragsgivare Krauz & Co.

22 NOVEMBER 2008

Hur läser folk på internet? Det gör de inte, de ögnar. I Korrfabriken konstaterar vi: att skriva för webben är inte som att skriva annarsch, som vi säger i norr. Skriva för webben är en syssla som passar direktörn alldeles utmärkt. En skrivstil som är en blandning mellan korsord och femtonspel. Något där den, som klarade sig med de 300 tecken som stod bjudet i messandets barndom, kan excellera. Fåordig? Tja, kanske det. Rättordig? Tjoop!

11 OKTOBER 2008
Hösten har varit fullbokad. Inte minst med mitt gratisprojekt – bjuder på min kunskap och tid för att Camillas Matuppror ska nå sina 100.000 underskrifter innan årsskiftet – så skynda skriv på annars vankas här skulor på ålderns höst! Törngrens trycker in Korrfabriken som kontrollfunktion i sin tidningsproduktion och Maryland söker, med direktörn som bollplank, lösningar för att hennes kunder ska kunna nyttja sina sajter optimalt i sin marknadskommunikation.28 SEPTEMBER 2008
Dagen efter. Mör efter Lidingöloppets korta bana, 15 kilometer. Funderar på kraft och hur den används. Min nya radio-ficklampa-mobilladdare, går på sol- och muskelkraft. Ett fiffigt sätt att använda kraft – veva 30 sekunder, lyssna i en timma.


24 SEPTEMBER 2008
Drar söderut mot asfalt och arbete. Stänger rautaskojan för säsongen, efter sommarens bästa helg. Båt mot civilisationen, älven är paradisisk.24 AUGUSTI 2008
Augustis två veckor i Fjollträsk är snart avklarade – möten, mat och midnattslopp i massor.
En omvälvande sensommarnyhet är att korrfabriken.se numera uppdateras med Neoscona Sajtuppdatering.
Getupdated kvalitetssäkrar och uppdaterar interna dokument – först ut är personalhandboken.


8 AUGUSTI 2008
Sitter nöjd i soffan och bojkottar OS alldeles på egen hand. Tror jag ska ägna en halvtimma åt falun gong, ocencurerad surfning eller något annat terrorstämplat.
När denna min samhällsrevolution har ebbat ut för i dag ska jag planera höstterminen.


20 JULI 2008

Sommar i Sápmi. Med lite tur finns här inte täckning för min mobila uppkoppling. Ärligt talat har jag inte provat ännu. Och eftersom batteriet i min mac inte längre fungerar och den enda ström som finns i närheten är den jag badar i...
Har rivit inntertak och panel, röjt så till den milda grad att hussorken flyttat ut. Nu ska takpapp på, ytterväggar målas, golv oljas. I horisonten syns toppen på Kirunavaara, på betryggande avstånd.10 JUNI 2008
Slowman.
15 MAJ 2008

Försommarstockholm. En lisa för själen. Odlingslotten som legat för fäfot ett par år, kräver dock rejäla valkar och massor av myrbett innan där bjuds någon vila igen.
Återseenden, både privata och å yrkets vägnar. En god vän, en wokvirituos, som jag inte sett på flera år återfanns i nyöppnade Bistro Wok på torget i Bagarmossen – mr Jackson. Kittlar dödsskönt i kistan!23 APRIL 2008

Civilkurage är den egenskap som vi på Korrfabriken beundrar allra mest. Camilla har civilkurage. Och handlingskraft. Klicka in på sajten, skriv på uppropet och visa att du anser att alla har rätt till matglädje.
Nu bär det strax söderut, mot Fjollträsk, nästa gång jag återser lillkojan vid Rautasälven är det sommar.9 APRIL 2008

Delad tillvaro ger sippor och snö i god mix. Annan typ av god mix återfinns på restaurang GQ Gastronomisk Intelligens. GQ har bett Korrfabriken synkronisera delarna i befintlig marknadskommunikation för att uppnå högre effekt. Semper paratus.
Och språkgranskning har skett av gedigen grafisk manual – vi välkomnar TOOLS till kundkretsen.


blåsippa

29 MARS 2008
De minutiösa förberedelserna inför 29 mars 2010 har startat. Tack kära vänner, för moraliskt stöd och benäget bistånd.
I Stockholm blommar sipporna och jag förebereder för ett av vårens två inplanerade bokprojekt. Först ut är Duma Nya Medier – föreläsning ska bli läsning. Därefter får Korrfabriken celebert besök; Cowboychefen. Här ska sättas bok.


5 MARS 2008
Korrfabriken jubilerar. Hipp hipp hurraaaaa! Hela staben bjuds på födelsdagskalas. Alla får påsar. Direktionen bjuder.

1 MARS 2008
Nästan tio minuter mer dager per dygn, tre veckor kvar till vårdagjämning och hälften dag, hälften natt. Läser korrektur om bildupphovsrätt och det för tankarna till kirunakonstnären Peppe Roslin. Målningen av björktickan är hans.

7 FEBRUARI 2008
Råttans år. Människor födda i detta första tecken i den kinesiska almanackan är charmiga, sociala, fiffiga. Väldigt generösa mot sina närmaste men (och) kan ha ett hett temperament. Råttor jobbar hårt för att uppnå sina mål och de är ofta pefrok… preektist… perfektionister. Direktörn är själv råtta.


24 JANUARI 2008
Neoscona.se – putsning av text på befintlig sajt inför nypublicering och löpande produktion till densamma.
En icke oansenlig del av Korrfabrikens årsproduktion 2008 köps upp av Mongara. Löpande under året ska vi leverera primärt webbcopy och korrektur, och en gnutta marknadsstrategi.

‹ Tillbaka


AKTUELLT I KORRFABRIKEN      VÄNNER OCH VÄLGÖRARE
hublot replica uk | replica watches | rolex replica sale | cartier replica uk | hublot replica